Kurve traže da ih država zaštiti od mušterija kojima se ne diže

Kurve traže da ih država zaštiti od mušterija kojima se ne diže

STUP, 08. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Kurve sa Stupa danas su polusatnim štrajkom upozorenja ispred zgrade Vlade FBiH iskazale svoje nezadovoljstvo koje imaju prema svojim redovnim mušterijama,  kojima se sve češće ne diže u predviđenom terminu zakazanom putem oglasa u novinama, zbog čega su prinuđene da provode vrijeme sa jednom mušterijom duplo više od onog koliko je plaćeno.

“Ogorčene smo i našem strpljenju je zaista došao kraj, čak im ni sredstva za potenciju više ne pomažu i mi smo tu nemoćne, ako država misli da ćemo trpiti i čekati da se nekome digne duže od onog vremena za koje smo plaćene onda se grdno varaju ovi naši političari, ili nisu svjesni koliko je to naporan proces, zbog čega smo se ovdje danas i okupile.” rekla je Behka jedna od učesnica štrajka upozorenja, i naglasila da im se do sada niko iz Vlade FBiH nije želio obratiti.

“Ukoliko nam se do kraja ovog mjeseca niko ne obrati povodom ovog ozbiljnog problema koji nam direktno utiče na ukupan iznos mjesečne zarade, neka znaju da ćemo početi  da sumnjamo kako i oni koji se bave politikom imaju slične probleme pa ih je stid da nas pogledaju u oči.” zaključila je Behka.