Novalić poručio nezaposlenima da manje gledaju turske serije ako žele da nađu sebi posao

Novalić poručio nezaposlenima da manje gledaju turske serije ako žele da nađu sebi posao

SARAJEVO, 29.januar 2018, (Rajvosa365.com) – Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić optužio je danas naviku cijelodnevnog gledanja turskih serija kao jedan od glavnih uzroka zbog kojeg nezaposlene osobe u Federaciji BiH ne mogu sebi da nađu posao.

“Turske serije same po sebi nisu nikakav problem, i ja ih lično ponekad pogledam čisto da sam u toku, serija ko serija nije bitno čija je, ali ima ljudi pogotovo među nezaposlenom populacijom koji gledaju sve turske serije na svim kanalima od prve jutarnje kafe pa sve do pred odlazak na spavanje, neki čak i zaspe sa daljinskim u ruci a tv im ostane uključen na onom kanalu na kojem su pred spavanje našli još jednu tursku seriju.” objasnio je Novalić za Rajvosa365.com i dodao da upravo takvi najviše kukaju kako nigdje nema posla.

“Umjesto da po čitav dan traže posao kojeg evidentno ima na svakom koraku, ogroman broj nezaposlenih po čitav dan gleda serije na TV-u.” tvrdi Novalić.

Prema nekim informacijama Vlada FBiH već razmatra prijedlog Zakona po kojem bi se komercijalnim tv stanicama uz pomoć Regulatorne Agencije za komunikacije naredilo emitovanje serija iza ponoći, kao što je to slučaj sa reality show programom “Zadruga”.