Novalić tvrdi da benzin nije skuplji ako uvijek sipate za 20 KM

Novalić tvrdi da benzin nije skuplji ako uvijek sipate za 20 KM

01. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić osvrnuo se na medijske natpise u pojedinim portalima kako je benzin sada skuplji zbog novog Zakona o akcizama, navodeći da to nije tako ako vozač uvijek natoči benzina za 20 KM.

“Onim vozačima koji već godinama na benzinskim pumpama racionalno troše svoj mjesečni kućni budžet, sipajući benzin u svoja vozila tako što uvijek plate novčanicom u visini od 20 KM, benzin nikada ne može biti skuplji nego inače, bez obzira na to koliko se akcize povećaju ili smanje.” objasnio je Novalić.

On je naglasio da paniku oko poskupljenja uglavnom prave oni koji umjesto jedne novčanice od 20 KM, plaćaju benzin sa dvije novčanice od 10 KM, ili sa četiri kovanice od po 5 KM.

Na logično pitanje šta je sa količinom goriva koja se smanjuje kada se cijene povećaju a iznos uplate ostane isti, Novalić je kratko odgovorio da to nema veze jer po njegovom mišljenju onaj ko iskreno želi negdje da ode taj će pronaći način da tamo stigne i bez benzina i bez vozila.