Razbijač radara zaustavio policijsku patrolu da im naplati kaznu za prekoračenje brzine

Razbijač radara zaustavio policijsku patrolu da im naplati kaznu za prekoračenje brzine

ŽEPČE, 28. januar, 2018, (Rajvosa365.com) – Profesionalni razbijač radara iz mjesta Žepče jutros je ilegalnim korištenjem policijske uniforme i palice sa znakom “stop”, zaustavio policijsku patrolu koja se kretala velikom brzinom ka jednoj kladionici, u namjeri da im naplati kaznu za prekoračenje brzine.

Jedan od dva policajca je nakon pola sata ubjeđivanja da su oni “kolege i da to ne bi imalo nikakvog smisla” ipak odlučio da plati traženi iznos za ovaj saobraćajni prekršaj jer je razbijač radara Ibrahim Mujagić bio jako uporan i stalno ponavljao da “on samo obavlja svoju dužnost i da neće primiti mito od 20 KM”.

“Presreo nas je u trenutku kada smo žurili da uzmemo današnju ponudu kako bi stigli da odigramo neke parove, a onda nas je on zaustavio tako što je stao nasred ceste i mahao znakom stop, nakon čega sam zaustavio vozilo jer smo pomislili da kolega treba neku pomoć, a i nismo bili na zadatku.” rekao je za Rajvosa365.com jedan od policajaca koji je u tom trenutku bio za volanom.

Ipak, nakon što je kontaktirao centar putem radio veze gdje su ga informisali da na tom mjestu nije raspoređen nijedan policajac da reguliše saobraćaj, te da se radi o prevarantu, Ibro je uhapšen na licu mjesta.