Lideri složni da će narodi u BiH za bijedan život biti nagrađeni na onom svijetu

Lideri složni da će narodi u BiH za bijedan život biti nagrađeni na onom svijetu

SARAJEVO/MOSTAR/BANJA LUKA, 01. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Lideri tri vodeće političke stranke u BiH, SDA, HDZ, i SNSD, obratili su se javnosti povodom najavljenog vala poskupljenja i složili se oko toga, da će svi narodi u BiH bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost svoju nagradu za bijedan život dobiti na onom svijetu.

“S obzirom na to da je važno radi opstanka BiH razgovarati čak i onda kada mi između sebe ne uspijemo pronaći bilo kakvo riješenje normalno je da narod u međuvremenu pati jer to traje decenijama, zato se nadam da će narod koji živi bijedno biti nagrađen na onom svijetu.” izjavio je Bakir Izetbegović za FTV.

“Ne možemo mi odustati od Republike Srpske i njenih interesa da bi nekome bez obzira ko to bio, bilo bolje, i nisam ja niti moja stranka taj koji nekome može poboljšati životni standard ako taj neko sam ne pokuša da učini nešto za sebe kako se ne bi patio dok ne dođe nagrada na onom svijetu za ovako bijedan život u BiH.” rekao je Milorad Dodik za PTPC.

“Naš san je da hrvatska populacija u BiH bude jednakopravna sa ostalim populacijama i da ne budemo majorizirani na svakom koraku, a ne da gubimo vrijeme na putu za EU lupajući glavom o zid kako da nekome osiguramo manje bijedan život, uostalom činjenica je da ljudi koji se pate na ovom svijetu obično budu nagrađeni na onom drugom virtualnom.” zaključio je Dragan Čović za HRT.