Poraz od Meksika se ne računa jer Prosinečki nije ni Pitar ni Manijak

Poraz od Meksika se ne računa jer Prosinečki nije ni Pitar ni Manijak

01. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Nogometni Savez BiH jutros je izdao upozorenje BH Fanaticosima u kojem ih podsjeća da trenutni selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki nije tokom svoje igračke karijere bio ni Pitar ni Manijak, te da se zbog toga ovaj poraz ne računa.

“Pozivamo BH Fanaticose, Pitare, Manijake i ostale patriote sa asfalta da ne počinju odmah sa hajkom na selektora nakon ovog minimalnog poraza od Meksika kako bi nas natjerali da ga smjenimo, jer Prosinečki nije igrao ni za Željezničar ni za Sarajevo kao što je to bio slučaj sa Baždarevićem i Sušićem.” rekao je za Rajvosa365.com izvor blizak Savezu, i dodao i to da u A timu reprezentacije nema nijednog rođaka gospodina Sušića, što prema mišljenju Saveza predstavlja veliki napredak.

Do izdavanja ovog upozorenja od strane Saveza je došlo zbog trenutnog učinka Prosinečkog na prijateljskim utakmicama, koji nakon dvije odigrane utakmice ima upisan jedan neriješen rezultat i jedan poraz, bez ijednog postignutog gola.