Trump optužio Prosinečkog da je namjerno izveo slabiji tim kako bi ponizio Ameriku

Trump optužio Prosinečkog da je namjerno izveo slabiji tim kako bi ponizio Ameriku

LOS ANGELES, 29. januar, 2018, (Rajvosa365.com) – Američki predsjednik Donald Trump optužio je selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog da je namjerno izveo slabiji tim kako bi pokušao da ponizi Ameriku na njihovom terenu.

“Očekivao sam spektakl pa sam pozvao Melaniju da mi se pridruži ispred TV-a iako ja više volim američki fudbal, ali kada sam vidio spisak igrača promijenio sam program, jer je bilo očigledno da Prosinečki sa onakvim igračima želi poniziti Ameriku.” napisao je Trump na Twitteru.

U opširnijoj izjavi za televiziju Fox Trump je objasnio da on kao laik za ovu vrstu sporta zna za kvalitet koji posjeduju Pjanić, Džeko i Begović, te da sumnja kako je BiH svojim slabijim sastavom ne samo pokušala da ponizi Sjedinjene Američke Države, već da kako on to sumnja, pokaže jednu vrstu protesta zbog priznavanja Jerusalema kao glavnog grada Izraela.

On je na kraju naglasio kako je za njega konačni rezultat 0:0 zapravo još jedna pobjeda Sjedinjenih Američkih Država i njegove administracije na međunarodnom polju, s obzirom na snagu BiH reprezentacije koja je kako on to tvrdi,  i sa manje poznatim igračima bila jača na terenu.