Uhapšeni pitari koji su slavili pobjedu Atletica pjevanjem himne Katalonije

Uhapšeni pitari koji su slavili pobjedu Atletica pjevanjem himne Katalonije

GRBAVICA, 07. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Večeras su u Sarajevu uhapšeni pitari koji su po završetku utakmice Željezničar – Atletico Madrid odmah nakon izlaska sa stadiona Grbavica skinuli dresove Želje i počeli uz propratnu bakljadu da slave pobjedu Atletico Madrida pjevanjem himne Katalonije.

“Jasno mi je da su željni gledanja velikih timova uživo pa su došli na Grbavicu da u dresu Željezničara gledaju utakmicu, ali nikako ne mogu da shvatim na koji način su povezali ovaj klub iz Madrida sa Katalonijom” rekao nam je jedan od navijača Željezničara, dok su iz policije potvrdili da su ovi momci privedeni zbog javne podrške nepriznatoj državi, a zatim i pušteni na slobodu odmah nakon što su im u stanici na Google Mapi pokazali gdje se u Španiji nalazi stadion Atletico Madrida, nakon čega su navodno obećali da se takva greška neće više ponoviti.

“Očito je došlo do nesporazuma, mada ne bi trebalo jer fino piše Madrid iza onog Atletico, ali nismo mi dalje ni čitali jer smo slavili poraz plavih, pa molimo sve koji nas znaju da nam ne zamjere, prenijelo nas.” priznao je jedan od uhapšenih.