Putin optužio Čovića da stvara islamsku državu u BiH

Putin optužio Čovića da stvara islamsku državu u BiH

MOSKVA, 07. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je jutros Dragana Čovića da tokom svojih putovanja po Evropskoj Uniji, koristi razgovore sa zapadnim diplomatama za eventualno kreiranje nove islamske države nakon što je ruska avijacija porazila IDIL u Siriji.

“Čović svojim izjavama za medije u kojima priča o stvaranju islamske države u BiH samo nespretno prenosi detalje sa sastanaka koje je imao sa istaknutim evropskim diplomatama, na kojima je iznosio laži o postojanju islamske države jer se zna da je IDIL već poražen u Siriji i Iraku, ne bi li na taj način pomogao zemljama članicama EU da ponište uspjeh Rusije u globalnoj borbi protiv terorizma.” rekao je Putin za lokalnu televiziju u Moskvi, i najavio da će Rusija spriječiti Čovića u toj njegovoj namjeri, tako što će u Ujedinjenim Nacijama pokazati dokaze da ne postoji tzv. “islamski kalifat” u Federaciji BiH.

“Previše je ruskih vojnika poginulo u Siriji boreći se protiv islamske države da bi je sada neki Dragan Ćović u saradnji sa Vatikanom na osnovu laži pokušao da stvori ponovo u Federaciji BiH, uz pomoć svojih saradnika iz Hercegovine.” zaključio je Putin.