U Koreji ubijen Fočak koji se tokom praznika tamo krio od rodbine u BiH

U Koreji ubijen Fočak koji se tokom praznika tamo krio od rodbine u BiH

PYONGYANG, 08. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Asim Radeljaš porijeklom iz Foče ubijen je u Sjevernoj Koreji tokom obračuna lokalnih bandi jer se slučajno našao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.

“Uvijek smo se pitali što ga nema kad dođu praznici poput Nove godine, Bajrama, Božića, ili rođendana njegovog sina, ali nam ni na kraj pameti ne bi moglo pasti da je negdje vani, a pogotovo ne  tamo.” rekao nam je njegov brat Ramiz, koji je kao i Asim nastanjen u Sarajevu.

Ramiz nije bilo nimalo ožalošćen kada je čuo ovu vijest o svom bratu, s obzirom na to koliko godina ga je na ovakav način izbjegavao.

“Da je samo mene izbjegavao u posljednjih 10 godina ne bi se čak tamo krio, niti bi mu ja nešto pretjerano zamjerio, ali on očito nije želio nikoga od nas 50-tak iz uže i šire familije da vidi da ne bi potrošio koju marku više nego obično, čim je mogao biti toliko lud da rizikuje svoj život tako daleko od svih nas.” tvrdi njegov brat Ramiz.

Korejska nacionalna televizija je sinoć na svom centralnom Dnevniku kao udarnu vijest objavila, da je u obračunu bandi u glavnom gradu Sjeverne Koreje Pyongyangu smrtno stradao državljanin BiH, koji je uglavnom tokom praznika boravio u ovoj zemlji, gdje se navodno lažno predstavljao kao novinar.