Zbog pjesme Amanet u Turskoj uhapšeni članovi benda Miligram

Zbog pjesme Amanet u Turskoj uhapšeni članovi benda Miligram

ISTANBUL, 29. januar, 2018, (Rajvosa365.com) – Jutros su na aerodromu u Istanbulu zbog popularne pjesme “Amanet” uhapšeni članovi benda Miligram pod sumnjom da su ovom numerom pokušali preuzeti od predsjednika te zemlje Erdogana, brigu nad Bosnom i Hercegovinom.

Alen Ademović i Aleksandar Milić Mili članovi benda Miligram su tokom ispitivanja u policijskoj stanici u Istanbulu negirali da ova pjesma ima bilo kakve veze sa politikom, a naročito ne sa specifičnim odnosima onih koji su na vlasti u BiH i Turskoj.

“Prema nama su se ponašali zaista maksimalno korektno kada smo im objasnili da ta pjesma nema veze sa onim što su oni mislili, ipak tražili su od nas da promijenimo naziv pjesme ili će video za tu pjesmu biti blokiran za sve korisnike platforme Youtube u Turskoj.” rekao je za Rajvosa365.com Alen Ademović putem Skype-a.

Oni su pušteni na slobodu nakon što je tursku policiju u Istanbulu na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kontaktirao član Predsjedništva BiH gospodin Bakir Izetbegović, i pojasnio im da su oni prava raja čije pjesme i on sam ponekad sluša, a naročito ovu pjesmu.