Instagram uklanja fotografije Sarajeva u strahu od Skake

Instagram uklanja fotografije Sarajeva u strahu od Skake

01. februar 2018, (Rajvosa365.com) – Instagram je sinoć počeo da uklanja fotografije Sarajeva u namjeri da izbjegne plaćanje novčane naknade gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, jer se plaše da bi njegova odluka o načinu upotrebe termina “Sarajevo” vrlo brzo mogla da se proširi sa sa naziva Facebook stranica na Instagram fotografije.

“Naši mnogobrojni korisnici su bez prethodne registracije u Gradskoj Upravi Sarajeva objavljivali fotografije grada Sarajeva putem svojih pametnih telefona, koje smo mi iz predostrožnosti prinuđeni da privremeno uklonimo dok ne vidimo da li gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka smatra da su te fotografije u svrhu promocije glavnog grada BiH ili ne.” izjavio je za Rajvosa365.com jedan od administratora Instagrama.

Čelni ljudi Instagrama su uputili izvinjenje svim svojim korisnicima čije fotografije su uklonjene uz napomenu “da je to za njihovo dobro”, i poručili da će ih vratiti ako dobiju napismeno od Gradske Uprave Sarajeva da zbog fotografija Sarajeva neće morati plaćati novčanu naknadu.